+31(0)73-5236150 | info@lioneventsupport.com

  

Gouden Green Key certificaat voor Theaterfestival Boulevard

Het festival werd voor het eerst gekeurd en behaalde meteen goud. Dit zorgt niet alleen voor groot feest bij Theaterfestival Boulevard, maar ook bij ons!

Wij zijn al 15 jaar festivalproducent van Theaterfestival Boulevard en maken ons hard voor duurzame oplossingen tijdens evenementen. Zo houden wij ons als technisch en facilitair producent onder andere bezig met groene energie, afvalverwerking en het logistieke proces. Denk hierbij aan inkopen bij lokale leveranciers en combinatiedeals.

Enorme batterijen als vervanger van dieselaggregaten

Zo werd er o.a. tijdens Theaterfestival Boulevard in 2023 7500 liter diesel bespaard door het inzetten van batterijen van de firma Greener in plaats van diesel aggregaten. 

Jarenlang hadden we dieselaggregaten staan en de daarbij vrijkomende uitstoot van fijnstof. Dat wilden we niet meer. In samenwerking met Greener, een innovator in energiesystemen hebben gekeken hoe we de totale stroom infrastructuur van het festival slimmer in konden richten om maximaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare stroom van het net aangevuld met de batterijen. Hoe het werkt: we trekken voeding uit een gemeentelijke trafokast, 160 ampère. Die slaan we op in enorme batterijen, de Greener. Zij leveren het festival de hele dag stroom. ’s Nachts laden de Batterijen weer op. Alleen voor noodgevallen, bij een dreigend tekort aan elektriciteit, staat een dieselaggregaat klaar. Een achtervang, waarvan we geen gebruik hebben hoeven te maken.

Wat is een Green Key certificaat?

Het internationaal erkende duurzaamheidslabel, Green Key, wordt toegekend aan organisaties binnen de toerisme- en recreatiesector die zich serieus en meetbaar inzetten voor duurzaamheid. In Nederland kent Green Key drie gradaties: Brons, Zilver en Goud, waarbij meer optionele duurzaamheidsmaatregelen resulteren in een hogere waardering. 

Festival Boulevard onderging twee keer een externe beoordeling door een keurmeester: voorafgaand aan en tijdens het festival. De keurmeester evalueerde diverse aspecten, waaronder communicatie, energiegebruik, reiniging, duurzame inkoop, food wast en vegetarisch koken en textielbeheer. Deze beoordeling bepaalt of Boulevard het Green Key-keurmerk verdient.

Zo’n keurmerk wil laten zien dat Theaterfestival Boulevard een stap verder gaat dan de reguliere wet- en regelgeving. En daar zetten wij als Lion Event Support graag een stap extra voor!

Contact

Lion Event Support mocht al voor vele events de technische en facilitaire productie verzorgen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We gaan graag met u in gesprek!

+31(0)73-5236150 | info@lioneventsupport.com