+31(0)73-5236150 | info@lioneventsupport.com

  

6 redenen waarom een technisch
producent geld oplevert

Een evenement organiseren doe je niet zomaar, daar komt veel bij kijken. Bij organisaties die hier geen of weinig ervaring mee hebben, kan dit erg veel stress opleveren en tijd in beslag nemen. Op deze momenten is het erg aantrekkelijk om een technisch producent aan je te binden. Deze professional neemt alle productionele taken van je over, waardoor alles direct in goede banen wordt geleid. Naast dat het je tijd en stress bespaart, levert het ook geld op.

Voorkom vertraging of meerkosten bij verplichte zaken

Ervaren producenten kennen alle ins en outs. Een evenement organiseren is dan ook hun core business en dagelijks werk. Denk bijvoorbeeld aan lastige onderwerpen zoals het aanvragen van evenementen- en omgevingsvergunningen, het zorgen dat Aerius berekeningen (uitstoot stikstof) goed gemaakt kunnen worden en een ecologische quick scan uitgevoerd kan worden, waarna daar gedegen rapportages gemaakt kunnen worden. Wanneer dit niet tijdig of op de juiste manier wordt gedaan, kan een organisatie geconfronteerd worden met meerkosten of erger, het niet verlenen van de benodigde vergunningen door de gemeente.

Versnelde en efficiëntie productieprocessen

Producenten kennen de productieprocessen; een juiste volgorde van op- en afbouw is daar één onderdeel van. Leveranciers willen bij aankomst aan de slag en niet hoeven wachten. Door het maken van gedegen draaiboeken en tijdplanningen voorkom je dat leveranciers op elkaar moeten wachten met als gevolg, eventuele meerkosten doordat wachtgeld aan de organisatie wordt doorbelast.

Kennis van innovaties en oplossingen

Bij onze producenten kun je terecht voor het oplossen van praktische problemen waar je als organisator tegenaan loopt. Ook zijn we op de hoogte van innovaties; nieuwe oplossingen en toepassingen in de evenementensector. Wij delen onze adviezen graag met je om het beste uit jouw evenement te halen op een kostenefficiënte manier. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige dure keuze wordt gemaakt.

De beste deals bij leveranciers

Lion Event Support heeft duurzame relaties met de leveranciers. Hierdoor kunnen wij ongetwijfeld de beste prijs bieden. Ook weten wij als geen ander wat marktconforme prijzen zijn, waardoor we met onze ervaring de beste keuzes kunnen maken.

Meer tijd over voor belangrijke zaken

Een producent neemt alle productionele taken uit handen waardoor de organisatie zich meer kan focussen op bijvoorbeeld de inhoud en marketing van het geplande evenement. Dit geeft rust en focus bij de organisatie waardoor bijvoorbeeld de opkomst en/of ticketverkoop kan stijgen.

Onze conclusie

Wij spreken uit ervaring dat het inhuren van een technisch producent direct of indirect geld oplevert. Dit kan zijn door een slimme deal met een leverancier die via ons loopt of dat er meer focus was voor de marketing, waardoor er uiteindelijk meer bezoekers zijn geweest dan verwacht. Ook met het vergunningentraject kunnen we je behoeden voor eventuele extra kosten in verband met eventuele fouten in de aanvragen.

Kunnen wij jou ook helpen met het produceren van jouw evenement? Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden met u.

Contact

Lion Event Support mocht al voor vele events de technische en facilitaire productie verzorgen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We gaan graag met u in gesprek!

+31(0)73-5236150 | info@lioneventsupport.com